Νέο Renault Twingo και έκδοση του Clio R.S. το Μάρτιο στη Γενεύη

Η Renault ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αποκαλύψει επίσημα τη νέα, τρίτη γενιά του Twingo, στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Στιλιστικά, το νέο Twingo θα αντλήσει τις γραμμές του από αυτές των πρωτότυπων Twin’Z και Twin’Run, σε ένα σχεδιαστικό αποτέλεσμα που θα παντρεύει το μοντέρνο με το ρετρό.

Το νέο Renault Twingo θα βασιστεί σε ένα καινούργιο δάπεδο, φέροντας κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος του, ενώ έχει εξελιχθεί μαζί με τη νέα γενιά του smart fortwo και smart forfour, ως απόρροια της συνεργασίας Daimler με Renault. Το γαλλικό μοντέλο, θα λανσαριστεί αρχικά αποκλειστικά ως 5θυρο, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν πληροφόρηση και για 3θυρη έκδοσή του. Πολύ πιθανή είναι τέλος και η προσθήκη στη γκάμα μιας αποκλειστικά ηλεκτρικής έκδοσης, ένας τομέας στον οποίο η Renault έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Εκτός όμως του νέου Twingo, η Renault ανακοίνωσε επίσημα ότι στη Γενεύη θα έχει και μια νέα έκδοση του «καυτού» Renault Clio R.S., η οποία εικάζεται ότι θα είναι η ρετρό Gordini. Πρεμιέρα θα κάνει επίσης και ένας νέος κινητήρας της σειράς Energy, κάτι που σημαίνει ότι το νέο αυτό μοτέρ θα προσφέρει πολύ καλή οικονομία κίνησης και χαμηλές εκπομπές CO2.

Get it on Google Play Download on the App Store