Νέα δεδομένα για τα smart fortwo και forfour

Για πρώτη φορά με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη

Στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η smart με το πρωτότυπο μοντέλο fourjoy έδειξε την σχεδίαση που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά της μοντέλα, όπως είναι το νέο fortwo και το forfour. To fortwo θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014 και θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ το Μάρτιο του 2015 στη Γενεύη θα εμφανιστεί το νέο fortwo cabrio.

Η νέα πλατφόρμα που θα βασίζονται εξελίσσεται σε συνεργασία με την Renault και θα γίνει εκτενέστερη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής, έτσι ώστε να αυξηθεί η στρεπτική ακαμψία και η προσφερόμενη ασφάλεια. Παράλληλα, για την καλύτερη προστασία των πεζών στο νέο fortwo το εμπρός καπό δεν να είναι ενιαίο με το παρμπρίζ αλλά θα ξεχωρίζει το εμπρός τμήμα και το παρμπρίζ θα έχει πιο κάθετη κλίση. Ωστόσο, θα διατηρηθούν στοιχεία όπως οι ακροβολισμένοι τροχοί με τους εξαιρετικά μικρούς προβόλους, ο ορατός κλωβός ασφαλείας tridion, η πίσω πόρτα που ανοίγει ξεχωριστά από το παρμπρίζ και φυσικά η διχρωμία του αμαξώματος. Μεταξύ των νέων στοιχείων θα είναι τα LED στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, η κυψελοειδής μάσκα και το μεγαλύτερο πλάτος του αμαξώματος και των μετατροχίων (το μήκος θα παραμείνει σχεδόν το ίδιο), για καλύτερη σταθερότητα στο δρόμο.

Για την κίνηση του νέου fortwo θα υπάρχει ένας καινούργιος 3κύλινδρος, άμεσου ψεκασμού κινητήρας 1.0 λίτρου με 70 ίππους και turbo με 85 ίππους, καθώς και με 105 ίππους στην ισχυρότερη έκδοση Brabus. Το μηχανικό αυτό σύνολο θα συνδυάζεται για πρώτη φορά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων της Getrag για πιο γρήγορες αλλαγές έναντι του αργού τωρινού κιβωτίου. Μάλιστα o πολύ οικονομικός σε κατανάλωση ντίζελ κινητήρας των 0.8 λίτρων δεν θα υπάρξει στο νέο fortwo.

Τα ίδια χαρακτηριστικά ισχύουν και για το μεγαλύτερο νέο smart forfour μήκους 3,5 μέτρων, το οποίο θα διαθέτει δύο ανεξάρτητες θέσεις επιβατών στο πίσω τμήμα της καμπίνας, ενώ οι πίσω πόρτες θα ανοίγουν σε γωνία 90 μοιρών για πιο εύκολη πρόσβαση.

Get it on Google Play Download on the App Store