Renault Clio Cup: Έτοιμο για αγωνιστική δράση

Η Renault ανακοίνωσε στοιχεία για την αγωνιστική εκδοχή του νέου Renault Clio R.S., το Clio Cup, το οποίο φέρει πολλές αλλαγές σε κάθε επίπεδο, αντικαθιστώντας το προηγούμενο μοντέλο του 2006.

Ξεκινώντας από το αμάξωμά του, εφοδιάζεται με αεραγωγό οροφής, ευμεγέθη αεροτομή στην πόρτα του χώρου αποσκευών και διαχύτη στον προφυλακτήρα, ενώ οι λευκές ζάντες των 17 ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά Dunlop ή Michelin. Στο «γυμνό» εσωτερικό υπάρχει roll cage, κάθισμα μπάκετ με ζώνη έξι σημείων, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ψηφιακός πίνακας οργάνων με τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο και τους χρόνους πίστας.

Ο άμεσου ψεκασμού turbo κινητήρας των 1.6 λίτρων με το διπλό μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων αποδίδει 220 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 270 Nm ροπής στις 2.500-5.500 σ.α.λ. και συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο επιτυγχάνει αλλαγές σε μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όσον αφορά στα δυναμικά του χαρακτηριστικά, το Renault Clio Cup εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πιο σφιχτά ελατήρια, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην γεωμετρία της ανάρτησης. Επίσης, για την πέδηση του αγωνιστικού Clio φροντίζουν οι αεριζόμενοι 4πίστονοι δίσκοι εμπρός των 320 χλστ. και οι συμπαγείς πίσω δίσκοι των 260 χλστ.

Τέλος, η τιμή του Clio Cup ανέρχεται στις 39.000 ευρώ (με φόρους), ενώ η αγωνιστική του περίοδος θα ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο στην Σκωτία.

Get it on Google Play Download on the App Store