Ιδέες για pick up α λα Santa Cruz η Toyota

Η επιτυχία του Hyundai Santa Cruz είναι λογικό να βάζει ιδέες σε πολλούς κατασκευαστές, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός pick up μοντέλου που δεν θα είναι αφοσιωμένο στα πρακτικά του καθήκοντα, αλλά θα δίνει περισσότερη έμφαση στη δυναμική σχεδίαση και τον σπορ χαρακτήρα. Ένας από αυτούς είναι η Toyota, με μια από τις μακροβιότερες παραδόσεις σε αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Οι Ιάπωνες βλέπουν με πολύ καλό μάτι την προοπτική ενός νέου pick up, που θα πάρει θέση στη βάση της υπάρχουσας γκάμας, κάτω από το Hilux και τα μεγαλύτερα Tundra, Tacoma. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φίρμα από το Αΐτσι έχει εντυπωσιαστεί από τις πωλήσεις τόσο του Santa Cruz, όσο και του Ford Maverick, βάζοντας σοβαρά στα πλάνα της το λανσάρισμα μιας αντίστοιχης πρότασης. Ένα «αγροτικό» στην περιοχή των 5 μέτρων (5,3 το Hilux, για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς), με έμφαση στο ντιζάιν και το νεανικό χαρακτήρα.

Τα renderings του KDesign AG δείχνουν ένα πολύ ενδιαφέρον concept, με γραμμές επηρεασμένες ξεκάθαρα από το Santa Cruz και βάση το Fortuner (το οποίο, βέβαια, «πατάει» στο Hilux). Οι απεικονίσεις θυμίζουν πάρα πολύ το κορεατικό μοντέλο, οπότε δεν θα υπήρχε περίπτωση να πέρναγαν σε μοντέλο παραγωγής της Toyota. Η αντίληψη, πάντως, είναι στο σωστό δρόμο. Λεπτομέρειες ή επίσημες αναφορές από Ιαπωνία μεριά δεν υφίστανται ακόμα, αλλά μια τέτοια προσθήκη στη γκάμα της φίρμας θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Get it on Google Play Download on the App Store