Γεμίζει τις μπαταρίες του το ηλεκτρικό Ford Puma

Η Ford ανανέωσε το Puma προ ολίγων ημερών, καταργώντας τον 1.500άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα και τον αντίστοιχης χωρητικότητας ντίζελ από τη  γκάμα. Δεν πρόκειται να μείνει για πολύ μόνος του ο 1.0 EcoBoost όμως, καθώς το «Μπλε Οβάλ» εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πετυχημένου crossover.

Όπως δείχνουν τα renderings του Auto Express, η εμφάνιση του Puma EV (που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ονομαστεί «Gen-E)» θα χαρακτηρίζεται από την καλυμμένη μάσκα και την ευθεία παραπομπή σε εκείνη της Mustang Mach-E. Οι Άγγλοι αναφέρουν πως το compact crossover θα μοιράζεται αρκετά μέρη με τα ηλεκτρικά Transit Courier και Torneo Courier, βασιζόμενο στην παγκόσμια πλατφόρμα B2E της Ford. Το Puma Gen-E, μαζί με το Explorer EV κι άλλο ένα ηλεκτρικό crossover , θα έρθουν να προστεθούν στη Mustang Mach-E και τις ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών Ford (Transit Courier, Transit Custom, Tourneo Courier, Tourneo Custom και E-Transit), ολοκληρώνοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό lineup 9 μοντέλων.

Η παραγωγή του ηλεκτρικού Puma θα γίνεται στο εργοστάσιο της Κραϊόβα, στη Ρουμανία, με το λανσάρισμά του να τοποθετείται για αργότερα μέσα στο έτος. Ένα λανσάρισμα που θα φέρει το Puma Gen-E αντιμέτωπο με αδυσώπητο ανταγωνισμό, όπως απαρτίζεται από τα Hyundai Kona Electric, Volvo EX30, Jeep Avenger, Peugeot E-2008 και του επίσης επερχόμενου MINI Aceman  Τα πλάνα της Ford για την ηλεκτροκίνηση, τέλος, αποτυπώνονται εκτενώς στο ύψος των επενδύσεων, που συνολικά θα αγγίξουν τα 3,6 δις ευρώ! Τα 1,8 δις εξ αυτών θα αναλάβουν την ανέγερση εργοστασίου παραγωγής μπαταριών, στην Τουρκία, ενώ τα άλλα 1,78 δις θα φροντίσουν για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής στην Κολωνία.

Get it on Google Play Download on the App Store