Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον Max Verstappen, προέκυψε κι ένας απρόσμενος ήρωας με τη μορφή ενός Dacia Logan, όμως και η Hyundai έγραψε ιστορία στο φετινό αγώνα των 24 Ωρών του Nurburgring. Η κορεατική εταιρία συμμετείχε για 11η συνεχόμενη χρονιά στον πιο δύσκολο αγώνα αντοχής του πλανήτη (σε πίστα, γιατί υπάρχει και το Ντακάρ), κερδίζοντας για 6η συνεχόμενη φορά την κατηγορία TCR με το ανάλογο Elantra.
Το Elantra TCR οδηγήθηκε από έμπειρους Ευρωπαίους πρωταθλητές, οι οποίοι έφεραν την ομάδα στην κορυφή και τις προηγούμενες φορές TCR – διότι ως γνωστόν, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Επιδεικνύοντας απαράμιλλη ανθεκτικότητα και ταχύτητα, το N Division εξασφάλισε με επιτυχία την έκτη συνεχόμενη νίκη του στον εξαιρετικά δύσκολο αυτό αγώνα. Το ταλαντούχο ρόστερ συνδύαζε την εμπειρία βετεράνων που κέρδισαν την κατηγορία τους με αναδυόμενα ταλέντα από την παγκόσμια ομάδα οδηγών της Hyundai. Η σύνθεση του Elantra N TCR περιλάμβανε τους Marc Basseng, Manuel Lauck και Mikel Azcona — οι οποίοι μαζί έχουν 10 νίκες κατηγορίας TCR στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring με την Hyundai Motorsport, παράλληλα με τη νίκη του Basseng στη γενική κατάταξη το 2012 (όχι με τη Hyundai). Μαζί τους ήταν ο Nico Bastian, του οποίου η εκτεταμένη εμπειρία στο Nürburgring περιλαμβάνει πέντε τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης με αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3.
Εκτός από την κυριαρχία του στην κατηγορία TCR, το Elantra N TCR πέτυχε έναν εντυπωσιακό τερματισμό στην 69η θέση της γενικής κατάταξης, ενισχύοντας περαιτέρω τη φήμη της Hyundai N για την κατασκευή οχημάτων υψηλών επιδόσεων ικανών να προκαλέσουν ανταγωνιστές κορυφαίου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων αυτοκινήτων σε υψηλότερες κατηγορίες. Να σημειώσουμε επίσης πως λίγες μέρες πριν, η Hyundai είχε κερδίσει και το Ράλλυ Πορτογαλίας στο WRC, με το i20 N Rally1 και τον Thierry Neuville στα πηδάλια. Ιούνιος – «ζάχαρη» για τους Κορεάτες.






























