Νέα SUV με 23.000 ευρώ αξίζουν το δίχως άλλο

Στην πιο δημοφιλή κλάση της ελληνικής αγοράς, αυτή των μικρών SUV, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν στη διάθεσή τους να επιλέξουν μεταξύ πολλών μοντέλων, για κάθε οικονομικό βαλάντιο και απαιτήσεις. Ένα βατό (έως χαμηλό) ποσό για την απόκτηση ενός καινούργιου B-SUV σήμερα, είναι οι 23.000 ευρώ. Δύο προτάσεις αγοράς που εκκινούν από αυτό το ποσό και αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους, είναι τα παρακάτω μοντέλα που επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε.

Hyundai Kona 1.0 T-GDI 100 PS 48V Hybrid

To αναβαθμισμένο Kona Model Year 2025 προσφέρεται τώρα σε ακόμα πιο χαμηλή τιμή, η οποία ξεκινά από μόνο 22.990 ευρώ (μαζί με την έκπτωση των 1.300 ευρώ) στην αρχική έκδοση 1.0 T-GDI 100 PS 48V Hybrid Premium. Τιμή που είναι χαμηλή για ένα πληθωρικό σε διαστάσεις B-SUV, με μήκος που είναι ελάχιστα πιο κάτω από τα 4,4 μέτρα (4.385 χλστ.) και πληρέστατο στάνταρ εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, infotainment 12,3 ιντσών, πλοήγηση, σύστημα τηλεματικής Hyundai Bluelink, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, κάμερα οπισθοπορείας ,αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.λπ. Το νέο Kona δεν μοιάζει μόνο εξωτερικά σαν C-SUV, αλλά και στο εσωτερικό του, χάρη και στους μπόλικους χώρους για όλους και για όλα. Θα φιλοξενήσει δίχως παραχωρήσεις και τους πιο ψηλούς, ενώ στην κορυφή των B-SUV βρίσκεται και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 466 λίτρων.

To Hyundai Kona MY25 τροφοδοτείται στην αρχική του έκδοση με τον 3κύλινδρο turbo 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων και με την αρκετή ροπή των 200 Nm. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ. και η τελική τερματίζει στα 169 χλμ./ώρα. Επίσης, η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 123 γρ./χλμ. Το νέο Hyundai Kona κερδίζει αμέσως το οδηγό του στο δρόμο σε άνεση. Οι αναρτήσεις του με την πολύ καλή απορρόφηση των ανωμαλιών του οδοστρώματος, οι χαμηλοί θόρυβοι εξωγενείς θόρυβοι και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης συνθέτουν ένα πολύ ξεκούραστο αυτοκίνητο. Πρόσθετα, είναι πολύ ισορροπημένο σε οδική συμπεριφορά, αφού και όταν ο οδηγός πιέσει το Kona σε στροφές, το SUV αντιδρά ομαλά, ελεγχόμενα και προβλέψιμα.

Opel Mokka 1.2 Turbo 100 hp

Με τιμή που ξεκινά από τις 22.900 ευρώ, η Opel προσφέρει το Mokka στην έκδοση Edition με τον 1.200άρη turbo κινητήρα των 100 ίππων. Πολύ συμφέρουσα αγορά αποτελεί το Mokka με το μηχανικό αυτό σύνολο στην πιο ισχυρή του έκδοση με τα 136 άλογα και τιμή από 23.900 ευρώ. Όσον αφορά τον στάνταρ εξοπλισμό, δεν υπάρχει κάποιο κενό μιας και περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, πίνακα οργάνων 7 ιντσών, οθόνη infotainment 7 ιντσών, αυτόματη λειτουργία προβολέων, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, air condition, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Την ποιότητα αναβαθμίζει το μαλακό υλικό που καλύπτει μέρος του ταμπλό και των πάνελ των εμπρός θυρών. Σε επίπεδο χώρων, τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος θα βολευτούν, έχοντας στη διάθεσή τους ένα πλήρως αξιοποιήσιμο πορτ μπαγκάζ 350 λίτρων.

Σχετικά με τον αρχικό 1.200άρη turbo 3κύλινδρο κινητήρα, οι 100 ίπποι και 205 Nm που αποδίδει επαρκούν για το κόμπακτ αμάξωμα των 4.151 χλστ. του Mokka, προσφέροντας επιτάχυνση στο 100 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η Opel ανακοινώνει κατανάλωση συνδυαστικού κύκλου 5,2 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 117 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Στην οδήγηση, το Opel Mokka αποπνέει αμέσως στιβαρότητα, χάρη και στο συνδυασμό του σχετικά σφιχτού σεταρίσματος των αναρτήσεων και του ενισχυμένου του πλαισίου. Στοιχεία που συνδράμουν στην παρουσία μικρών κλίσεων στις στροφές και στην αυξημένη πρόσφυση των τροχών.

Get it on Google Play Download on the App Store