Η BMW M850i της Schnitzer επιβάλλει το Νόμο (+video)

Ο πασίγνωστος βελτιωτής BMW, AC Schnitzer, παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα αυτοκίνητο βαμμένο στα χρώματα της γερμανικής αστυνομίας, ως μέρος της καμπάνιας «Tune it! Safe!» («Βελτιώστε με ασφάλεια» σε ελεύθερη μετάφραση). Για φέτος, ετοίμασε μια ειδική M850i (πριν δυο χρόνια ήταν το i8).

Διαβάστε επίσης: H ΕΛ.ΑΣ πλημμύρισε με Nissan Qashqai

Το αμάξωμα του βαυαρικού grand tourer αποκτά αισθητικές και αεροδυναμικές βελτιώσεις, με το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τις πλαϊνές ποδιές, τα ελατήρια χαμηλώματος (20 έως 35 χλστ. μπροστά, 20 έως 25 χλστ. πίσω), η αεροτομή στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ και τον διαχύτη να δίνουν τον τόνο. Τα σήματα της AC Schnitzer είναι επίσης παρόντα, όπως και οι χαρακτηριστικές ζάντες AC3 Flow σε διάσταση 21 ιντσών. Το περιπολικό look είναι προσφορά μεμβρανών της Foliatec και σειρήνας RTK 7 με φάρους LED Proflash της Hella.

Δείτε ακόμα: H BMW M8 αφανίζει την Shelby GT500 (+video)

Μηχανικά συναντάμε ένα 1ο στάδιο βελτίωσης με νέα πολλαπλή εισαγωγής και εξάτμιση (με carbon απολήξεις), αλλά και επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο. Η απόδοση φτάνει τα 620 άλογα και 840 Nm ροπής, σημειώνοντας αύξηση 90 ίππων και ισάριθμων Nm σε σχέση με την εργοστασιακή ισχύ του 4.4 V8 twinturbo. Η M850i δηλαδή βρίσκεται πλέον στα επίπεδα της M8 Competition (625 ίπποι και 750 Nm). Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως τα 3,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα της Competition θεωρούνται πέρα για πέρα ρεαλιστικός στόχος. Ο περιοριστής των 250 χλμ./ώρα δεν αποσαφηνίζεται αν είναι στη θέση του, αλλά με βάση τα έθιμα της AC Schnitzer μάλλον έχει απομακρυνθεί, οπότε η 8άρα του «Νόμος και Τάξη» θα πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ τα 300 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομική Huracan κάλυψε 489 χλμ. σε 2 ώρες!

Get it on Google Play Download on the App Store