Τα 30 αυτοκίνητα με την υψηλότερη αξιοπιστία

Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου, η οποία συνδέεται άμεσα με την συχνότητα εμφάνισης βλαβών, αποτελεί “σπαζοκεφαλιά” για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι δαπανούν εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη των μοντέλων τους. Αντίστοιχα και για τους καταναλωτές, ένα αυτοκίνητο που βγάζει βλάβες δημιουργεί προβλήματα σε κάθε επίπεδο, τόσο οικονομικό, όσο και ψυχολογικό.

Μεγάλες εταιρείες κάνουν συχνά έρευνες αξιοπιστίας, όπως είναι και η Βρετανική Reliability Index, της οποίας τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς μέσω της εταιρείας επέκτασης εγγύησης Warranty Direct (πάνω από 50.000 δεδομένα). Ο δείκτης αξιοπιστίας ενημερώνεται συνεχώς και υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 30 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία όσο μικρότερος είναι ο δείκτης Reliability Index (μέσος όρος είναι το 100), τόσο πιο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store