Φουτουριστικό πρωτότυπο VW Gen.E με τεχνολογίες από το μέλλον

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Future Mobility Days του VW Group στη Γερμανία, η VW παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Gen.E, που ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογίες, που θα δούμε στο μέλλον, ενώ παράλληλα έρχεται στις διαστάσεις του VW Golf.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του Gen.E αποτελεί ο συνδυασμός του με ειδικά εξελιγμένα ρομπότ, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «συνδεθούν» αυτόματα με το αυτοκίνητο και να φορτίσουν τις μπαταρίες του, όταν για παράδειγμα είναι παρκαρισμένο στο χώρο στάθμευσης του ιδιοκτήτη, χωρίς αυτός να χρειαστεί να κάνει τίποτα.

Παράλληλα, το Gen.E έχει κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει κορυφαία παθητική ασφάλεια στους επιβάτες του. Η μπαταρία του αποτελείται από εξελιγμένες κυψέλες ιόντων-λιθίου, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτονομία κίνησης 400 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του ηλεκτρικού πρωτότυπου ξεχωρίζουν το αεροδυναμικό του αμάξωμα, τα LED εμπρόσθια φώτα που κατεβαίνουν χαμηλά στον προφυλακτήρα, οι κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεπτών, αλλά και η διπλή πρίζα φόρτισης μπροστά στο καπό και κάτω από το λογότυπο της VW.

Διαβάστε ακόμα: 

Επίσημο: Νέο VW Polo 6ης γενιάς από 65 έως 200 ίππους (+video) 

Νέο VW special up! εμπνευσμένο από το θρυλικό «σκαθάρι» 

0-223 χλμ./ώρα με VW Arteon 2.0 TSI 4MOTION 280 PS (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store