Στα σκαριά τα VW Taigun, Tiguan και Polo SUV

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Volkswagen είχε παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο μικρό SUV Taigun, το οποίο σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της γερμανικής φίρμας θα λανσαριστεί στις αγορές στο προσεχές μέλλον. Μάλιστα στα πλάνα της, η VW έχει και άλλα σημαντικά SUV μοντέλα, όπως είναι η παρουσίαση του 2ης γενιάς Tiguan το 2014, το νέο Touareg το 2015, αλλά και η εξέλιξη ενός νέο μικρού SUV βασισμένου στην πλατφόρμα του Polo. Όσον αφορά στο τελευταίο η Volkswagen θα έχει να αντιμετωπίσει έναν ήδη πολύ σκληρό ανταγωνισμό, όπως είναι τα νέα Peugeot 2008 και Renault Captur, το Ford EcoSport, το Opel Mokka, τον ιδρυτή της κατηγορίας, Nissan Juke, καθώς και το μελλοντικό Fiat 500X.

Το Taigun παραγωγής αναμένεται να μη διαφέρει σημαντικά αισθητικά από το πρωτότυπο μοντέλο και θα ακολουθήσει την σχεδιαστική του φιλοσοφία τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το εξελιγμένο σε μια πιο «ανεπτυγμένη» πλατφόρμα του VW up!, Taigun, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου αναμένεται να έχει έχει μήκος γύρω στα 3,86 μ. και να τροφοδοτείται από ένα νέο TSI 3κύλινδρο κινητήρα 1,0 λτ. απόδοσης 110 ίππων και 175 Nm ροπής με 6τάχυτο κιβώτιο, κατανάλωση στα  4,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 110 γρ./χλμ. CO2.

Σε επίπεδο επιδόσεων θα επιταχύνει το νέο μικρό SUV της Volkswagen των 985 κιλών, από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει 186 χλμ./ώρα. Παράλληλα ενδέχεται να εφοδιαστεί και με έναν νέο 2κύλινδρο TDI κινητήρα 0.8 λίτρων, που είδαμε για πρώτη φορά στο VW XL1, ο οποίος θα προστεθεί και στο VW up!.

Get it on Google Play Download on the App Store