Το νέας γενιάς Subaru Impreza WRX STI με 5θυρο αμάξωμα

Πριν από λίγες μέρες, η Subaru αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το νέο Impreza 5-Door Concept, μέσω του οποίου η Ιαπωνική μάρκα προαναγγέλλει το επόμενης γενιάς Impreza. Το πρωτότυπο χάτσμπακ μήκους 4,4 μέτρων παρουσιάζει αιχμηρή και δυναμική σχεδίαση, ενώ θα βασίζεται σε μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα και θα εφοδιάζεται με νέας γενιάς boxer κινητήρες.

Η Subaru έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του αυτοκινήτου εδώ και μερικούς μήνες, οπότε το πιθανότερο είναι το νέο 5θυρο Impreza να παρουσιαστεί σε μορφή παραγωγής προς τα τέλη του 2016. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει για το αν η Subaru θα το λανσάρει και σε έκδοση WRX STI, ή για ακόμα μια φορά θα επιμείνει μόνο στο σεντάν αμάξωμα. Ίσως όμως αλλάξει τα πλάνα της λόγω της παρουσίας αρκετών σπορ 5θυρων μικρομεσαίων, όπως είναι το ομοεθνές νέο Honda Civic Type R αλλά και αρκετών ευρωπαϊκών μοντέλων (VW Golf R, Ford Focus RS, Audi RS 3 Sportback, SEAT Leon Cupra, Mercedes-AMG A 45).

Αν μάλιστα έχει την εμφάνιση του εικονιζόμενου -ψηφιακά επεξεργασμένου- μοντέλου, εφοδιάζεται με ακόμα πιο ισχυρότερο 2λιτρο μοτέρ από εκείνο του WRX STI S207 των 328 ίππων και φυσικά σε συνδυασμό με την συμμετρική τετρακίνηση, θα κάψει πολλές καρδιές!

Get it on Google Play Download on the App Store