Η Ford ανακοίνωσε επιδόσεις και τιμή του νέου Focus RS

Τις επιδόσεις του νέου Focus RS ανακοίνωσε σήμερα η Ford, επτά μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση του κορυφαίου μικρομεσαίου μοντέλου της, οι οποίες είναι κορυφαίες. Ο 2.3 EcoBoost κινητήρας των 350 ίππων επιταχύνει το νέο Focus RS στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 266 χλμ./ώρα. Συγκριτικά, το νέο Civic Type R των 310 ίππων επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ., το VW Golf R 300 PS χρειάζεται 4,9 δλ., το αναβαθμισμένο SEAT Leon Cupra 290 επιταχύνει σε 5,7 δλ., το Audi S3 300 PS σε 5,0 δλ. και το RS 3 367 PS σε 4,3 δλ., ενώ η ισχυρότερη ανανεωμένη Mercedes-AMG A 45 των 381 ίππων φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ.

Επίσης, σήμερα η Ford ανακοίνωσε και την τιμή του στη Γερμανία όπου είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, ξεκινώντας από τις 39.000 ευρώ.


Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο Focus RS εφοδιάζεται για πρώτη φορά με τετρακίνηση Ford Performance All Wheel Drive και με Drive Modes, μεταξύ των οποίων το πρώτο στη βιομηχανία Drift Mode και Launch Control. ο σύστημα AWD βασίζεται σε δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες σε κάθε άκρο του διαφορικού. Αυτοί διαχειρίζονται την κατανομή ροπής εμπρός – πίσω του αυτοκινήτου και παράλληλα ελέγχουν την κατανομή ροπής στον πίσω άξονα -η δυνατότητα κατανομής ροπής μεταξύ των δύο πίσω τροχών (torque vectoring). Έως και το 70% της ροπής μπορεί να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, ενώ έως και το 100% στον πίσω άξονα μπορεί να μεταφέρεται σε κάθε πίσω τροχό.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω μπουτόν δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων τέσσερα διαφορετικά Drive Modes, τα Normal, Sport, Track και Drift. Κάθε πρόγραμμα οδήγησης έχει ειδικές ρυθμίσεις για το σύστημα AWD, τον έλεγχο των αποσβεστήρων, το ESC, την απόκριση του τιμονιού και του κινητήρα και τον ήχο της εξάτμισης. Το Drift Mode έχει ειδικό σετάρισμα για το AWD που μεταβάλλει την κατανομή ροπής  για υποστήριξη ελεγχόμενης υπερστροφής (drift), ενώ για βέλτιστες επιδόσεις κατά την εκκίνηση υπάρχει το Launch Control. Για καλύτερο φρενάρισμα, το νέο Focus RS φέρει αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα 350 χλστ. (336 χλστ. στο προηγούμενο Focus RS) και αλουμινένιες 4πίστονες δαγκάνες  Brembo, βαμμένες στη χαρακτηριστική μπλε απόχρωση.

Get it on Google Play Download on the App Store