Διαθέσιμο το 2014 το ηλεκτροκίνητο Nissan e-NV200

Το e-NV200, η ηλεκτροκίνητη έκδοση του γνωστού βαν της Nissan, θα αποτελέσει το δεύτερο πυλώνα της, στη γκάμα των οχημάτων εκπομπών μηδενικών ρύπων. Η Nissan ανακοίνωσε πως το 100% ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό  e-NV200, θα κάνει το ντεμπούτο του εντός του 2014, στην Ιαπωνία, ενώ στη συνέχεια θα πωλείται και σε όλες τις αγορές της Υφηλίου.

Το e-NV200, θα αποτελέσει το δεύτερο, κατά σειρά, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Nissan, πατώντας στα χνάρια του Nissan LEAF, του ηλεκτροκίνητου επιβατικού,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.  Η παραγωγή του e-NV200, θα ξεκινήσεις στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nissan, στην Βαρκελώνη, στα μέσα του 2014.

Εκτός του μεγάλου ωφέλιμου χώρου φόρτωσης, το e-NV200, χαρακτηρίζεται και από μια πλειάδα λειτουργιών που του προσδίδουν μεγάλη χρηστικότητα, σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα της κατηγορίας του. Σε αυτές περιλαμβάνονται, η πρίζα στον χώρο φόρτωσης, καθώς και ένα προηγμένο σύστημα τηλεματικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nissan εξετάζει την αξιοποίηση του e-NV200 στη Βαρκελώνη,  με βάση και μια αμοιβαία συμφωνία συνεργασίας που έχει η Ισπανική πόλη με τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, πάνω στο σχηματισμό και την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Ήδη στα σχέδια περιλαμβάνεται η  χρήση του e-NV200 στη Βαρκελώνη, ως  ταξί.  Για τον λόγο αυτό,  οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση ενός δικτύου ταχυφορτιστών σε ειδικούς χώρους στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να υποστηριχθούν αυτά τα ταξί.

Get it on Google Play Download on the App Store