Αυτοκίνητο πόλης από την Yamaha

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μίνι αυτοκίνητο ενός όγκου παρουσίασε η Yamaha στην έκθεση του Τόκιο παραθέτοντας έτσι την δική της άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο πόλης. Το MOTIV.e όπως ονομάζεται το μοντέλο είναι στιλάτο και ξεχωριστό αισθητικά με επιθετικό στο σύνολό του σχήμα ενώ σχεδιάστηκε σε συνεργασία της Yamaha με τo Bρετανικό Gordon Murray Design.

Το MOTIV.e είναι εξίσου ενδιαφέρον και στο εσωτερικό του ενώ φυσικά εκείνο προορίζεται αποκλειστικά για δύο άτομα. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι 2.690 χλστ. με πλάτος 1.470 χλστ. και ύψος 1.480 χλστ. καθιστώντας το έτσι μεγαλύτερο αλλά πιο στενό και πιο κοντό από ένα smart fortwo.

Το MOTIV.e είναι ηλεκτροκίνητο και εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 36 ίππων που μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 105 χλμ./ώρα με αυτή την ταχύτητα να επιτυγχάνεται από στάση σε κάτι περισσότερο από 15 δλ. Η φόρτιση των μπαταριών του συστήματος (χωρητικότητας 8,8 kWh) γίνεται μέσα σε 3 ώρες σε κανονικό δίκτυο ή σε λιγότερο από ώρα σε δίκτυο υψηλής τάσης και η αυτονομία του MOTIV.e ανέρχεται σε περίπου 160 χλμ. απόστασης. To MOTIV.e  αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2015 και θα διατίθεται κατά πάσα πιθανότητα και με βενζινοκινητήρα.   

Get it on Google Play Download on the App Store