Citroen C5 1.8 μεταχειρισμένο του 2007

Το ανανεωμένο Citroen C5 του 2007 διαθέτει σύγχρονα στοιχεία και είναι ένα ιδιαίτερα άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο με φινετσάτη αισθητική. Μοντέρνα στοιχεία παρουσιάζει και στο ευρύχωρο εσωτερικό με τα αναπαυτικά καθίσματα και την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, ωστόσο δεν λείπουν κάποια εργονομικά λάθη. Μέχρι πέντε φιλοξενούμενοι θα μετακινηθούν δίχως παραχωρήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους έναν πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο αποσκευών 470 λίτρων.

Στο δρόμο, το κύριο στοιχείο που διακρίνει το C5  με τη μεταλλική ανάρτηση (υδροπνευματική διέθεταν τα υψηλότερου κυβισμού μοντέλα) είναι η κορυφαία άνεση που προσφέρει σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα κύλισης και την προσεγμένη ηχομόνωση. Ωστόσο, σε πιο πιεσμένους ρυθμούς σε μια διαδρομή με στροφές το αυτοκίνητο δείχνει το βάρος του και έχει τάσεις υποστροφής η οποίες εξαλείφονται αυτομάτως από το στάνταρ ESP. Ο κινητήρας των 1.8 λίτρων από την πλευρά του με τους 125 ίππους κρίνεται οριακά επαρκής για να κινήσει σβέλτα το αυτοκίνητο, αφού το τράβηγμα είναι μέτριο μέχρι τις χαμηλές στροφές και δείχνει πιο πρόθυμος στις υψηλότερες αλλά τότε αυξάνεται η κατανάλωση και ο θόρυβος που παράγει.

(+): Οδική συμπεριφορά, άνεση χώροι, εξοπλισμός, παθητική ασφάλεια

(-): Επιδόσεις, τράβηγμα κινητήρα στις χαμηλές στροφές αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.749 κ.εκ., Ισχύς: 125/- ps/σ.α.λ., Ροπή: 170/3.750 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,4 δλ., Τελική ταχύτητα: 201 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 7,6 λτ./100 χλμ., Χώρος αποσκευών: 470 λίτρα

Μέση τιμή: 6.000 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 320 ευρώ, Τεκμήριο: 5.320 ευρώ

Βασικός εξοπλισμός: ABS, ΕSP, 7 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλ. καθρέφτες, κλιματισμός, ηχοσύστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store