Το νέο Mazda MX-5 σε Coupe εκδοχή μοιάζει με το RX-7

Το νέο 4ης γενιάς Mazda MX-5 που έκανε ντεμπούτο πριν από λίγες μέρες αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες της χρονιάς και εμφανίζει πιο αυθεντικό σπορ χαρακτήρα από το προγενέστερο μέσω και των μικρότερων διαστάσεών του και του ελαφρύτερου κατά 100 κιλά βάρος του αμαξώματός του.

Στην 25ετή του ιστορία, το MX-5 έχει λανσαριστεί μόνο σε έκδοση roadster με υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή ή και hard top στην προγενέστερη γενιά, αλλά ποτέ ως coupe. Τα σενάρια για MX-5 Coupe έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους, χωρίς όμως από την πλευρά της Mazda να υπάρχει κάποια ανακοίνωση ή πληροφορία για μια τέτοια έκδοση.

Σύμφωνα με τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες μια πιθανή εκδοχή του MX-5 Coupe θα μπορούσε να μοιάζει σχεδιαστικά από το πλάι και πίσω το τελευταίας γενιάς RX-7. Παράλληλα θα ικανοποιούσε και το κοινό που αναζητά ένα μικρό αυθεντικό σπορ κουπέ, ενώ θα αποτελούσε έναν βασικό αντίπαλο των Toyota GT 86 και Subaru BRZ με τα βαρύτερα αμαξώματα. Επίσης, η προσθήκη οροφής θεωρητικά δεν θα ανέβαζε σημαντικά το βάρος του αυτοκινήτου. Μήπως τελικά η Mazda θα έπρεπε να βάλει στα πλάνα της και MX-5 Coupe;

Get it on Google Play Download on the App Store