Το νέο Mazda MX-5 αποκαλύπτεται με πιο επιθετική σχεδίαση

Το ολοκαίνουργιο τέταρτης γενιάς σπορ διθέσιο Mazda MX-5 παρουσιάστηκε επίσημα και θα ξεκινήσει να διατίθεται από το 2015. Το κόμπακτ αμάξωμά του με μήκος 3.915 χλστ., πλάτος 1.730 χλστ., ύψος 1.235 χλστ. και με μεταξόνιο 2.315 χλστ., είναι κατά 105 χλστ. πιο κοντό σε μήκος, 20 χλστ. χαμηλότερο, 15 χλστ. πιο φαρδύ και με 15 χλστ. πιο κοντό μεταξόνιο από το προγενέστερο MX-5. Παράλληλα ζυγίζει 100 κιλά λιγότερα και οι πρόβολοί του έχουν μικρύνει κατά 90 χλστ., ενώ η Mazda αναφέρει ότι έχει το χαμηλότερο κέντρο βάρους από ποτέ άλλοτε.

Σχεδιαστικά ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία “KODO” και είναι σημαντικά αλλαγμένο από πριν, αφού έχει αποβάλλει σε μεγάλο βαθμό τις επίπεδες επιφάνειες και τις πολλές καμπύλες που χαρακτήριζαν τις προηγούμενες γενιές και απέκτησε πιο επιθετική και δυναμική όψη με εμπρός φωτιστικά σώματα που θυμίζουν σκιστά μάτια, μυώδες εμπρός καπό και υπερυψωμένο πίσω, ωστόσο οι μαύρες ζάντες των 16 ιντσών με ελαστικά 195/50 θυμίζουν περισσότερο after market τοποθέτηση.

Το εσωτερικό όσο διακρίνεται από τη μοναδική φωτογραφία διαθέτει σπορτίφ χαρακτήρα και τις απαραίτητες high-tech προσθήκες, όπως είναι η οθόνη τύπου tablet στο κέντρο του ταμπλό, η οποία χειρίζεται μέσω του περιστροφικού επιλογέα πίσω από τον κοντό λεβιέ ταχυτήτων. Επίσης η Mazda δήλωσε κατά την παρουσίαση του νέου MX-5 ότι βελτίωσε την ποιότητα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές μέσω και της τοποθέτησης καλύτερων μαλακών πλαστικών.

Get it on Google Play Download on the App Store