Νέο Kia Trail’ster 4×4 υβριδικό με κινητήρα 1.6 turbo 224 PS

Με βάση το νεο Soul, η Kia εξέλιξε το πιο ενδιαφέρον πρωτότυπο Trail’ster e-AWD, με την πιο μοντέρνα σχεδίαση και το εξέλιγμένο υβριδικό σύστημα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εξωτερικά διακρίνεται από το λευκό περλέ χρώμα, την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, τις αλουμινένιες ράγες, τα προστατευτικά τμήματα στο αμάξωμα, τους μεγάλους στρογγυλούς προβολείς εμπρός, τις ζάντες των 19 ιντσών κ.λπ. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η διχρωμία καφέ – μαύρου, ωστόσο ο ψηλός επιλογέας του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου είναι μάλλον άκομψος.

Το Trail’ster εφοδιάζεται με 1.6 turbo κινητήρα απόδοσης 188 ίππων και 251 Nm ροπής, ο οποίος μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς και συνδυάζεται με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς. Το δεύτερο είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και βελτιώνει την πρόσφυση και την επιτάχυνση. Η απόδοσή του φτάνει τους 36 ίππους και 136 Nm ροπής (συνδυαστική απόδοση 224 ίππων), ενώ αντλεί την ισχύ του από μια μπαταρία πολυμερών ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 1,2 kWh.

Κατά τις ήπιες επιταχύνσεις το Trail’ster κινείται μέσω μόνο του ηλεκτροκινητήρα για αποστάσεις έως 5 χιλιομέτρων, σε κανονικές συνθήκες κίνησης το ηλεκτρικό μοτέρ συνδυάζεται με τον 1.6 turbo κινητήρα για καλύτερες επιταχύνσεις, ενώ ενεργοποιείται αυτόματα μόλις οι εμπρός τροχοί χάσουν στιγμιαία την πρόσφυσή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store