Νέο μικρό SUV Kia ΚΧ3 με 1.6 T-GDI κινητήρα και τετρακίνηση

Η κοινοπραξία των εταιριών Kia Motors Corporation και Donfeng Yeuda Kia (DYK) στην Κίνα,παρουσίασε τo πρωτότυπο αυτοκίνητο KX3 στην έκθεση του Guangzhou,το οποίο απευθύνεται στους νέους κινέζους καταναλωτές και αποτελεί την κορεάτικη πρόταση στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV στην αγορά της Κίνας.Το KX3 συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση των SUV με σπορτίφ στοιχεία και διαθέτει μικρή αεροτομή πίσω, «μυώδεις» θόλους τροχών, μάσκα με νέο ματ χρώμα και μπροστινά φώτα LED.

Με μήκος 4.260 χλστ., πλάτος 1.765 χλστ. και μεταξόνιο 2.590 χλστ.,το KX3 εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τους επιβάτες σύμφωνα με την Kia.Το ύψος του στα 1.630 χλστ., προσφέρει πολύ καλή ορατότητα σε διαδρομές εντός και εκτός δρόμου, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που είναι εντελώς επίπεδος για μεγαλύτερη πρακτικότητα, φθάνει τα 400 λτ.
 
Το KX3 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.6 λτ. βενζίνης, Turbo άμεσου ψεκασμού (T-GDI) που συνδυάζεται με διπλού συμπλέκτη κιβώτιο επτά ταχυτήτων (DCT). Η μετάδοση της κίνησης περνάει σε όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας καλύτερη οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Το πλαίσιο του KX3 έχει κατασκευαστεί για να διακριθεί με πέντε αστέρια στο C-NCAP, χρησιμοποιώντας χάλυβα υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα.

Για το εσωτερικό δεν έχει δοθεί φωτογραφία, ωστόσο η Kia αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο κομψότητας και άνεσης, ενώ η τελευταία λέξη της in-car τεχνολογίας της Kia –με την εύχρηστη λειτουργία smartphone- θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών Κινέζων οδηγών.

Το Kia KX3 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά μέσω της κοινοπραξίας DYK της Kia.Η Kia Motors δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν το πρωτότυπο KX3 θα τεθεί στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store