Ανανεωμένα Ford Focus 4d και Focus Electric στη Νέα Υόρκη


Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Focus με το 5θυρο και το στέισον βάγκον αμάξωμα, η Ford ετοιμάζει το ντεμπούτο του επίσης ανανεωμένου 4θυρου Focus στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2014 την ερχόμενη εβδομάδα μαζί και με το αναβαθμισμένο ηλεκτρικό Focus. Όσο για το πιο σπορ Focus ST θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Παράλληλα η Ford αναφέρει πως το Ford Focus διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου best-seller για το 2013, σύμφωνα με ανάλυση της Ford βασισμένη στα στοιχεία ετήσιων ταξινομήσεων καινούργιων οχημάτων της Polk που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από την IHS Automotive.

Το ανανεωμένο Focus διαθέτει πιο σοφιστικέ εμφάνιση, με ανασχεδιασμένα καπό, μάσκα και προβολείς, νέα πίσω φωτιστικά σώματα και ανανεωμένο πορτμπαγκάζ. Στο εσωτερικό, τα χρώματα και τα υλικά έχουν μία καθαρή, μοντέρνα εμφάνιση με λεπτομέρειες σε satin chrome, νέες ταπετσαρίες καθισμάτων και διακόπτες καθώς και νέες τεχνολογίες όπως ένα προαιρετικό, θερμαινόμενο τιμόνι. Μία νέα κεντρική κονσόλα που ενσωματώνει προσαρμοζόμενες ποτηροθήκες αυξάνει τις αποθηκευτικές δυνατότητες.

Η Ford αναβάθμισε και την οδική του συμπεριφορά αυξάνοντας την εγκάρσια ακαμψία των σάιλεντ μπλοκ της ανάρτησης, ρυθμίζοντας εκ νέου τα αμορτισέρ και ενσωματώνοντας ένα νέο ESP, ενώ επαναρυθμισμένο είναι και το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης. Επίσης τώρα το Active City Stop λειτουργεί με ταχύτητες μέχρι 50 km/h.

Το Focus θα είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό όχημα Ford με σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 με φωνητική ενεργοποίηση που παρέχει πρόσβαση σε συστήματα ήχου, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και τα συμβατά κινητά τηλέφωνα. Το Νέο Focus θα εφοδιάζεται επίσης για πρώτη φορά με την τεχνολογία MyKey της Ford. 

Get it on Google Play Download on the App Store