Ανάκληση 6,39 εκατομμυρίων Toyota για 5 διαφορετικές βλάβες




Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάκληση στην οποία εμπλέκονται 6,39 εκατομμύρια οχήματα για πέντε διαφορετικές βλάβες, που αφορούν μέρη από το τιμόνι έως και στα καθίσματα σε 27 διαφορετικά οχήματα συμπεριλαμβανομένων των Yaris και RAV4. Να υπενθυμίσουμε πως τον Οκτώβριο του 2012 η Toyota είχε ανακοινώσει ανάκληση 7,43 εκατομμυρίων Yaris, Corolla και άλλων μοντέλων για την επισκευή διακοπτών των ηλεκτρικών παραθύρων.

Στη νέα ανάκληση η Toyota δήλωσε πως σε περίπου 3,5 εκ. αυτοκίνητα (810.000 πωλήθηκαν στην Ευρώπη) θα χρειαστεί αντικατάσταση σε ένα σπιράλ καλώδιο, το οποίο θα μπορούσε να υποστεί βλάβη όταν το τιμόνι περιστρέφεται, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μη ενεργοποίηση του αερόσακου. Επίσης, σε 2,32 εκ. 3θυρα Toyota που κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2005 και Αυγούστου 2010 θα γίνει έλεγχος στις ράγες του καθίσματος που θα μπορούσε να προκαλέσει γλίστρημα προς τα εμπρός σε μια σύγκρουση, προκαλώντας τραυματισμό σε οδηγό και επιβάτες.

ʼλλες βλάβες στην ανάκληση αφορούν ελαττωματικό εξάρτημα σε τιμόνι, μοτέρ υαλοκαθαριστήρων και στη μίζα.

Για την Ελλάδα αναμένεται σύντομα ανακοίνωση από την Toyota Ελλάς σχετικά με ποια μοντέλα θα χρειαστεί να περάσουν από έλεγχο.




Get it on Google Play Download on the App Store