BMW Brilliance ZINORO 1E βασισμένη στην X1

Το πρώτο μοντέλο της συμμαχίας BMW Brilliance είναι το ηλεκτροκίνητο ZINORO 1E, το οποίο όπως εύκολα διακρίνεται βασίζεται στην BMW X1,ωστόσο φέρει ορισμένες αισθητικές αλλαγές και κυρίως μηχανικές. Οι σχεδιαστικές διαφορές εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, στη μάσκα και στα φωτιστικά σώματα, ενώ παρόμοιο είναι το εσωτερικό.

Ο τοποθετημένος στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρας του ZINORO 1E αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 150 χιλιόμετρα. Παράλληλα, η υγρόψυκτη μπαταρία λιθίου φωσφορικού σιδήρου χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φορτιστεί πλήρως, καθώς φτάνει τις επτάμιση ώρες. Τρεις μπαταρίες τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα, μία στο εμπρός τμήμα, μία στο κέντρο και μία πίσω, εξασφαλίζοντας ιδανική κατανομή βάρους (50:50). Έτσι δεν μεταβάλλονται σημαντικά οι διαθέσιμοι χώροι, αφού για τις αποσκευές υπάρχουν 306 λίτρα.

Η προώθηση του ZINORO 1E θα γίνει αρχικά μέσω εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ενώ εκθέσεις παρουσίασης του αυτοκινήτου θα αναπτυχθούν στο Πεκίνο και την Σανγκάη.

Get it on Google Play Download on the App Store