Νέα BMW Σειρά 4 Cabrio και επίσημα (+video)

Η BMW αποκαλύπτει τη νέα Σειρά 4 Convertible, η οποία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα σε λίγες εβδομάδες στο Los Angeles Auto Show, αντικαθιστώντας την -για πολλά χρόνια- Σειρά 3 Convertible. Όπως και αυτή, έτσι και η ολοκαίνουργια Σειρά 4 Convertible βασίζεται στην αντίστοιχη κουπέ, ενώ εφοδιάζεται με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, η οποία αποτελείται από τρία τμήματα και σύμφωνα με την γερμανική φίρμα διαθέτει βελτιωμένο σχεδιασμό και ηχομόνωση, ενώ ανοίγει ή κλείνει σε χρόνο 20 δευτερολέπτων σε ταχύτητες έως 18 χλμ./ώρα.

Από πλευράς διαστάσεων η Σειρά 4 Convertible δε διαφέρει κατά πολύ από την τελευταία Σειρά 3 Convertible και είναι κατά 26 χλστ. μακρύτερη (4.638 χλστ.), 43 χλστ. πλατύτερη (1.825 χλστ., το ύψος της ανέρχεται στα 1.372 χλστ. και διαθέτει μακρύτερο κατά 50 χλστ. μεταξόνιο (2.810 χλστ.). Αξιος αναφοράς είναι ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής Cd 0.28 όταν η οροφή είναι κλειστή και μόλις Cd 0.33 όταν είναι ανοιχτή.

Επιπλέον, στο πολυτελές και άρτιο κατασκευαστικά εσωτερικό η BMW αναφέρει ότι έχει αυξηθεί ο χώρος για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω επιβατών. Για τις αποσκευές υπάρχουν 220 λίτρα με την οροφή ανοιχτή και 370 λτ. όταν κλείνει (20 λτ. περισσότερα από την Σειρά 3 Convertible). Επίσης προσφέρεται σε 4 επίπεδα εξοπλισμού, τα Sport Line, Modern Line, Luxury Line και M Sport, τα οποία παρουσιάζουν διαφορές στο διάκοσμο του εσωτερικού, αλλά και στην εξωτερική σχεδίαση όσον αφορά στην πιο δυναμική M Sport.

Αρχικά η νέα BMW Σειρά 4 Convertible θα λανσαριστεί στις εκδόσεις 420d Convertible (184 HP), 428i Convertible (245 HP) και 435i Convertible (306 HP), με κίνηση στους πίσω τροχούς και σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με το αυτόματο 8 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store