Ετοιμάζεται BMW M 1.5 λτ. 3κύλινδρη με 310hp!

Το τεχνικό τμήμα της BMW φαίνεται πως έχει… απογειωθεί, παρουσιάζοντας υψηλές τεχνολογίες, με πιο πρόσφατο δείγμα το ηλεκτρικό BMW i3 που λανσαρίστηκε επίσημα χθες. Σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται όμως και ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης TwinPower Turbo των 1.5 λίτρων, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην BMW Concept Active Tourer με απόδοση 190 ίππων.

Ωστόσο, φαίνεται πως το μηχανικό αυτό σύνολο που θα τοποθετηθεί σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων τόσο της BMW όσο και της MINI, εξελίσσεται και για έκδοση M. Σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρου ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο επικεφαλής του τμήματος M BMW, Friedrich Nitschke παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι ο νέος, τοποθετημένος στον εμπρός άξονα 3κύλινδρος κινητήρας των 1.5 λίτρων έχει πάρει το «πράσινο φως» για έκδοση με απόδοση 310 ίππων και άνω!

Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον την BMW Μ135i των 3.0 λίτρων και 320 ίππων, να αποδίδει την ίδια ισχύ με τα μισά κυβικά. Φυσικά θα υπάρξουν και λιγότερο ισχυρές εκδόσεις του 3κύλινδρου κινητήρα των 1.5 λίτρων για τις πιο «νορμάλ» εκδόσεις. 

Get it on Google Play Download on the App Store