Βελτιωμένη Maserati MC20 «πετάει» σε δρόμο & πίστα (+video)

Η Maserati MC20 είναι από το εργοστάσιο μια έξοχη κατασκευή, με προσεγμένη αεροδυναμική και αιχμαλωτική εμφάνιση. Η DMC αναβαθμίζει αμφότερους τους τομείς, με έμφαση στην παραγωγή κάθετης δύναμης και την εκμετάλλευση του αέρα, δίχως να λείπει η παραπάνω δύναμη.

Η βελτιωμένη «Τρίαινα» ξεχωρίζει χάρις στο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, που αποτελείται από splitter και ακροπτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, τις πλαϊνές ποδιές και το συνδυασμό αεροτομής-διαχύτη πίσω, όπου παράλληλα συναντάμε τις διπλές απολήξεις της νέας εξάτμισης. Ο Γερμανός βελτιωτής πήρε την αγωνιστική MC20 GT2 ως έμπνευση, τονώνοντας το παράστημα και κυρίως την παραγωγή κάθετης δύναμης μέσω της προσθήκης μιας τεράστιας, ρυθμιζόμενης αεροτομής πίσω, που είναι σύννομη μάλιστα με τις προδιαγραφές της FIA. Ζάντες και ανάρτηση έχουν μείνει εργοστασιακά, σε αντίθεση με τον κινητήρα.

Ο Nettuno 3.0 V6 twinturbo χαρακτηρίζεται από νέα εξάτμιση και εγκέφαλο, με το βελτιωτικό πακέτο να ανεβάζει την απόδοση στα 720 άλογα και τα 820 Nm (από 630 ίππους και 730 Nm του εργοστασίου). Η αύξηση στην ισχύ αποφέρει μείωση στο χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα κατά 0,2 δλ., φέρνοντας την MC20 στα 2,7 δλ. Αναφορικά με την τελική οι Γερμανοί δεν λένε κάτι, οπότε υποθέτουμε πως παραμένει στα 325 χλμ./ώρα. Λογικά δεν έχουμε καλύτερα νούμερα εδώ λόγω υψηλότερης αεροδυναμικής αντίστασης, με την «απλώστρα» στο πίσω μέρος ουσιαστικά να εξουδετερώνει τα έξτρα 90 άλογα και Nm του κινητήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store