Audi TT clubsport turbo 2.5 TFSI 600 hp με ηλεκτρικό biturbo

Στο GTI Meeting που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Wörthersee, η Audi θα παρουσιάσει τη δική της extreme πρόταση, το πολύ εντυπωσιακό TT club sport turbo. Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει ο 5κύλινδρος 2.5 TFSI κινητήρας με ισχύ 600 ίππων και 650 Nm ροπής μεταξύ 3.000 και 7.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο εφοδιάζεται με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος εξασφαλίζει άμεση απόκριση χωρίς lag. Επιπλέον, ο 2.5 TFSI ψύχεται από σύστημα αγωνιστικού τύπου.

Στο χαμηλότερο εύρος των στροφών του κινητήρα, ο ηλεκτρικός συμπιεστής αυξάνει τη ροπή μέχρι 200 Nm, ενώ ένα ειδικό υποσύστημα 48 volt προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια το turbo. Παράλληλα μια συμπαγής μπαταρία ιόντων λιθίου στον χώρο αποσκευών αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται από την ανάκτηση ενέργειας, όταν το αυτοκίνητο ρολάρει.

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το πρωτότυπο Audi TT club sport turbo βάρους 1.396 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει και στο αμάξωμα με την αγωνιστική εμφάνιση. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,33 μέτρα, πλάτος 1,97 μ. (με τους καθρέπτες), ενώ πολύ πλατιά είναι τα μετατρόχια (1.736 χλστ. εμπρός και 1.729 χλστ. πίσω). Χαρακτηριστική είναι πίσω μεγάλη μηχανικά ρυθμιζόμενη αεροτομή, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα ενισχυμένο με πολυμερή, όπως επίσης οι αεραγωγοί, το σπόιλερ, οι προσθήκες στα πλαϊνά και ο διαχύτης. 

Get it on Google Play Download on the App Store