Audi R8 LMX – το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με φώτα λέιζερ

Στη μάχη των λέιζερ φωτιστικών μεταξύ Audi και BMW (δείτε εδώ) σχετικά με το ποια εταιρεία τα έχει παρουσιάσει πρώτη και ποια θα είναι αυτή που θα τα βάλει πρώτη σε αυτοκίνητο παραγωγής, η Audi προσπερνάει τη BMW στη… γραμμή τερματισμού. Σήμερα η Audi ανακοινώνει το νέο μοντέλο R8 LMX, για το οποίο αναφέρει ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με λέιζερ φωτιστικά σώματα και η διάθεσή του θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι με τιμή Γερμανίας στις 210.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά η BMW έχει ανακοινώσει ότι το i8 με τα λέιζερ φωτιστικά θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το φθινόπωρο (δείτε εδώ). Για το R8 LMX, η Audi αναφέρει ακόμα ότι μια μονάδα λέιζερ ανά προβολέα δημιουργεί μια δέσμη φωτός με διπλάσιο εύρος από τον LED προβολέα.

Εκτός από τα προηγμένης τεχνολογίας φωτιστικά σώματα, το νέο Audi R8 LMX φέρει και κάποια ακόμα μοναδικά στοιχεία, όπως είναι χρώμα Ara Blue, τα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα αεροδυναμικά βοηθήματα και το κάλυμμα του κινητήρα, η μάσκα σε χρώμα τιτανίου, οι μαύρες απολήξεις των εξατμίσεων και οι ζάντες των 19 ιντσών με ελαστικά 235/35 R 19 εμπρός και 305/30 R19 πίσω. Στο μαύρο εσωτερικό υπάρχουν μπλε καλύμματα πίσω από τα καθίσματα και ίδιου χρώματος ραφές στις δερμάτινες επενδύσεις, συνδυασμένες με τμήματα από ανθρακόνημα.

Το νέο Audi R8 LMX, το οποίο θα διατεθεί μόνο στο κουπέ σε 99 αντίτυπα τροφοδοτείται με τον V10 κινητήρα των 5.2 λίτρων απόδοσης 570 ίππων και 540 Nm ροπής, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Κατανάλωση και εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 12,9 λτ./100 χλμ. και 299 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store