Η NAMCO ετοιμάζει την επιστροφή του θρυλικού Pony




Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή», το νέο Pony υποβάλλεται σε δοκιμές και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου από το ΕΒΕΤΑΜ. Μετά το πέρας αυτών των διαδικασιών αναμένεται να μεταβιβαστεί ο φάκελος στο υπουργείο Μεταφορών ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την παραγωγή του.

Το νέο Pony της εταιρείας NAMCO (National Motor Company) του κ. Κοντογούρη, αναμένεται να συνεχίσει την ιστορία του προκατόχου του (η παραγωγή του οποίου σταμάτησε το 1983), χρησιμοποιώντας μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας και το κλασικό design ενός Pony. Το μήκος του ανέρχεται στα 3,810 μ., το πλάτος του στα 1,670 μ. και το ύψος του στα 1,630 μ. ενώ το μεταξόνιο έχει μήκος 2,420 μ. Η αξιοπιστία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ενώ φυσικά και οι διαδικασίες επισκευής και συντήρησης θα είναι εύκολες και προσιτές σε τιμή.

Σύμφωνα με την NAMCO το νέο Pony θα ξεκινήσει την παραγωγή του -αν όλα πάνε καλά- μέσα στο 2015 με την πρώτη φάση παραγωγής να αφορά το βενζινοκίνητο μοντέλο και την δεύτερη φάση το πετρελαιοκίνητο καθώς και το τετρακίνητο, ενώ το πλάνο της εταιρείας εξετάζει και μια τρίτη φάση παραγωγής που θα αφορά μια έκδοση με ηλεκτροκινητήρα. Οι προμηθευτές των κινητήρων του θα είναι ο όμιλος PSA και η Fiat με τους κινητήρες που θα διαθέτει να μην ξεπερνούν τα 1.4 λίτρα.

Το νέο Pony όπως και ο προκάτοχός του θα είναι διαθέσιμος σε αρκετές εκδόσεις αμαξώματος όπως pick-up, van και cabrio και θα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε επαγγελματική ζήτηση (αγροτικό, ασθενοφόρο, απορριμματοφόρο, στρατιωτικό όχημα κ.α.) με την τιμή του να ξεκινά λίγο κάτω από τα 7.000 ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει καθημερινά 24 αυτοκίνητα στην μονάδα της στη Θεσσαλονίκη.




Get it on Google Play Download on the App Store