Audi S1/Α1 fl: Πρεμιέρα το Μάρτιο του 2014

Μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η σημαντικότερη έκθεση αυτοκινήτου που ακολουθεί στην Ευρώπη είναι αυτή της Γενεύης, το Μάρτιο (6-16) του 2014. Ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που αναμένεται να κάνουν την παρουσία τους είναι το ανανεωμένο Audi A1 και μαζί με αυτό θα παρουσιαστεί είναι και το S1.

Το μικρό σπορ Audi βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και έχει φωτογραφηθεί στους δρόμους καμουφλαρισμένο, ωστόσο διακρίνονται κάποια επίμαχα σημεία του αμαξώματός του. Μερικά από αυτά είναι οι προφυλακτήρες, με τον μπροστινό να φέρει μεγαλύτερους αεραγωγούς στα πρότυπα των μεγαλύτερων «S», τα σπόιλερ και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ενώ στον πίσω με το διαχύτη πλαισιώνονται οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Την τροφοδοσία του κορυφαίου Audi S1 θα αναλάβει ο 2.0 λίτρων TFSI κινητήρας που κινεί και το νέο VW Golf GTI με απόδοση 220 ίππων. Η κίνηση αναμενόμενα όπως και στα μεγαλύτερα αδελφάκια του  θα περνά σε όλους τους τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης quattro και αυτό ίσως θα είναι το σημείο που θα υπερτερεί έναντι ανταγωνιστικών προτάσεων με 1.6 turbo κινητήρες παραπλήσιας ισχύος, όπως είναι το Renault Clio RS και το Peugeot 208 GTi των 200 ίππων αλλά και το Fiesta ST των 182 ίππων, τα οποία αναμένονται όμως να απαντήσουν με ισχυρότερες εκδόσεις. 

Get it on Google Play Download on the App Store