Τον Σεπτέμβριο το νέο Audi A3 Cabriolet

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το νέο Audi A3 Cabriolet, αντικαθιστώντας το υπάρχον μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2008. Έτσι θα συμπληρώσει την γκάμα του Α3 μαζί με το 3θυρο, 5θυρο και σεντάν, ωστόσο υπάρχουν φήμες ότι στο μέλλον θα υπάρξει για πρώτη φορά και πολυχρηστικό A3, που θα ανταγωνίζεται την BMW Active Tourer.

Όπως συμβαίνει με το χάτσμπακ Audi A3, το οποίο μοιάζει με το προγενέστερο μοντέλο, έτσι και το A3 Cabriolet θα θυμίζει έντονα το υπάρχον, παρουσιάζοντας πιο δυναμικά και σύγχρονα χαρακτηριστικά εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό. Το τελευταίο θα προσφέρει καλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, ενώ και στο δεύτερης γενιάς A3 Cabriolet η οροφή θα είναι υφασμάτινη.

Η εξέλιξή του θα γίνει πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα MQB, με αποτέλεσμα να προσφέρει -αναμενόμενα- καλύτερη ακαμψία σε συνδυασμό με χαμηλότερο βάρος, προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Για την κίνηση του νέου μικρομεσαίου «ανοιχτού» Audi θα υπάρχουν οι γνώριμοι κινητήρες 1.2 TFSI 105 PS, 1.4 TFSI 122 και 140 PS, 1.8 TFSI 180 PS, 1.6 TDI 105 PS, 2.0 TDI 150 PS και πιθανότατα αργότερα να παρουσιαστεί κορυφαία έκδοση S3 Cabriolet με τον κινητήρα 2.0 TFSI 300 PS. 

Get it on Google Play Download on the App Store