Η πιο σκληρή BMW X3 κατεβαίνει σε αγώνες (+video)

Το τελευταίο μέρος που περιμένεις να βρεις BMW X3, είναι σε κάποιο εκτός δρόμου ράλλυ. Κι όμως, η πιο σκληροτράχηλη Βαυαρή κάνει ακριβώς αυτό. Αρματώνεται εξοπλιστικά και εμφανισιακά, για να κατέβει σε αγώνα rally raid!

Η BMW Αμερικής ετοίμασε μια μοναδική X3 M50 για το Rebelle Rally. Έναν αγώνα στο στυλ του Ντακάρ, πολύ μικρότερο σε διάρκεια και ηπιότερο σε δυσκολία βέβαια, που δεν παύει ωστόσο να είναι μια περιήγηση 2.500 χιλιομέτρων σε δύσβατα εδάφη. Μια περιήγηση, δε, την οποία τα πληρώματα καλούνται να ολοκληρώσουν με τον παλιό, καλό τρόπο: χωρίς smartphone ή GPS, μόνο με τους παραδοσιακούς χάρτινους χάρτες! Η πιο σκληρή X3 συνοδεύεται από ειδικό offroad πακέτο, το οποίο δίνει στο βαυαρικό SUV μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μπλοκέ διαφορικό πίσω, προστατευτικές ποδιές για το πάτωμα, νέες ζάντες σε μικτά ελαστικά Falken Wildpeak A/T Trail, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σχάρα οροφής με LED και δοχεία αποθήκευσης, ενώ το αμάξωμα ντύνεται με ειδική αντιχαρακτική σατέν βαφή – διότι δεν υπάρχει λόγος να μην έχεις στυλ, όταν οργώνεις τα βουνά.

Από το εσωτερικό δεν έχουμε φωτογραφίες, όμως η BMW αναφέρει πως υπάρχουν έξυπνες θήκες σχεδιασμένες από τους φοιτητές του BMW Manufacturing Talent Factory. Σύστημα navigation πάντως, δεν υφίσταται.

Από τη στιγμή που μιλάμε για X3 M50, σημαίνει ότι κάτω από το καπό βρίσκουμε τον mild hybrid 3.0λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά twinturbo, με απόδοση 398 ίππους και 580 Nm ροπής. Η κανονική M50 θέλει 4,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, πριν χτυπήσει τον ηλεκτρονικό κόφτη των 250 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη, ωστόσο, δεδομένα θα έχει λίγο χειρότερες επιδόσεις, λόγω διαφορετικών ελαστικών και χειρότερης αεροδυναμικής. Οι Rebecca Donaghe και Syndiely Wade θα αναλάβουν την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, σε ένα από τα ελάχιστα γυναικεία δίδυμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store