Οδυνηρή τούμπα Peugeot 205 T16 (+video)

Το 205 T16 συγκαταλέγεται στους θρύλους του motorsport, όντας ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα του Group B. Για την ακρίβεια, ήταν το πιο επιτυχημένο στο κλείσιμο της πιο παρανοϊκής εποχής του WRC, κατακτώντας όλους τους τίτλους (Οδηγών και Κατασκευαστών) στις δυο τελευταίες χρονιές της διοργάνωσης (με τον Timo Salonen το ’85 και τον Juha Kankkunen το ’86), ενώ από το 1984 που παρουσιάστηκε κατέκτησε συνολικά 16 νίκες.

Δείτε ακόμα: Πωλείται η Lancia Delta Integrale του Carlos Sainz!

Πλέον, τα κεντρομήχανα Peugeot χρησιμοποιούνται σε ιστορικά ράλλυ και αγώνες επιδείξεων. Καμία σχέση με τις εξωφρενικές ταχύτητες που ανέπτυσσαν στα χρόνια της νιότης, αλλά διατηρούνται μια χαρά ενεργά. Κι όμως, ένα εξ αυτών γλίτωσε από τα δέντρα και τους γκρεμούς του WRC, για να το βρει τελικά από μια απλή διαδρομή οριοθετημένη με βαρέλια και προστατευτικά.

Διαβάστε επίσης: Νιώστε McRae με αυτό το Subaru Impreza WRX 555

Η πανίσχυρη κατασκευή των 450 ίππων έδειχνε «σαν στο σπίτι της», ελισσόμενη στην κλειστή διαδρομή και γεμίζοντας τα οπτικοακουστικά αισθητήρια του κοινού. Σε μία απλή στροφή, με κάποιον τρόπο το αυτοκίνητο βρέθηκε με φόρα στους 2 τροχούς, αναποδογύρισε και υπέστη σοβαρές ζημιές. Έτσι απλά, πρακτικά από το πουθενά!
Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως το χωμάτινο setup και η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης, δεν καλοδέχτηκαν το «γράπωμα» των ελαστικών στην άσφαλτο και σε συνδυασμό με την απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, υπέκυψαν στις δυνάμεις της φυγόκεντρου.

https://www.facebook.com/club.gtipowers/videos/248287329876483/

Get it on Google Play Download on the App Store