Πιο κοντά στην παραγωγή το Volkswagen Taigun 1.0 TSI 110 PS

Πρεμιέρα για την αγορά της Ασίας, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί, έκανε το Volkswagen Taigun, το οποίο σε σχέση με εκείνο που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Έκθεση της Βραζιλίας φέρει κάποιες αλλαγές και δείχνει να είναι πιο κοντά στην παραγωγή από ποτέ άλλοτε. Το πρωτότυπο μικρό SUV της Volkswagen διαθέτει στη νεότερη εκδοχή του ανασχεδιασμένο το πίσω τμήμα του αμαξώματος, όπου προστέθηκε εξωτερικά η ρεζέρβα και το πλαίσιο της πινακίδας τοποθετήθηκε χαμηλά στον προφυλακτήρα. Στοιχείο το οποίο μαζί με τα προστατευτικά τμήματα στους θόλους των τροχών και στους προφυλακτήρες, τις ράγες και προβολείς οροφής ενισχύουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του, αν και όταν βγει στην παραγωγή (πιθανώς το 2016) θα διατεθεί με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Σύγχρονη εικόνα παρουσιάζει και το μινιμάλ εσωτερικό του με τις πορτοκαλί αποχρώσεις που ταιριάζουν με το χρώμα του αμαξώματος, ενώ οι χώροι φαίνονται άνετοι για τους 4 φιλοξενούμενους και τις αποσκευές τους (280 λίτρα).

Την κίνηση του βάρους 998 κιλών Taigun αναλαμβάνει ο νέος 3κύλινδρος 1.0 TSI κινητήρας των 110 ίππων και 175 Nm ροπής, με κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 110 γρ./χλμ. Να υπενθυμίσουμε πως με το νέο 1.0 TSI των 90 ίππων εφοδιάζεται για πρώτη φορά το ανανεωμένο Polo.

Get it on Google Play Download on the App Store