Μοναδική Ferrari 250 Testa Rossa του 1957 «έπιασε» 29 εκ. ευρώ!




Μια κλασσική αγωνιστική Ferrari 250 Testa Rossa του 1957 έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου αυτοκινήτου που έχει πωληθεί ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία, αφού άλλαξε χέρια για το ιλιγγιώδες ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ (24,1 εκατ. λίρες)! Πρόκειται για ένα υπέρ-συλλεκτικό μοντέλο στην απολύτως αυθεντική του κατάσταση με αριθμό σασί 0704, το οποίο πωλήθηκε σε ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος προς το παρόν έχει προτιμήσει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η συγκεκριμένη Ferrari 250 Testa Rossa του 1957 είναι μία από τις μόνο 34 αγωνιστικές 250 Testa Rossa, η οποία έκανε το αγωνιστικό της ντεμπούτο στις 24 ώρες του Λε Μαν το 1957, χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει. Το 1958 ωστόσο, στα 1.000 χλμ. του Μπουένος ʼιρες και στις 12 ώρες του Σέμπρινγκ το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο ήταν ο νικητής στα χέρια των οδηγών αγώνων Φιλ Χιλ και Πίτερ Κόλινς. Αμέσως μετά, αυτή η Ferrari 250 Testa Rossa πωλήθηκε σε έναν Αμερικανό ιδιώτη και πήρε μέρος σε αγώνες στις Η.Π.Α. κερδίζοντας συνολικά 16 από αυτούς.

Με το τέλος της αγωνιστικής της καριέρας, η μοναδική αυτή Ferrari 250 Testa Rossa 0704 δωρίστηκε στο Μουσείο Χένρι Φορντ στο Ντιτρόιτ, στο οποίο παρέμεινε για 30 ολόκληρα χρόνια. Εκεί, η περιποίηση που δεχόταν ανά τακτά διαστήματα από το εξειδικευμένο προσωπικό, είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο το αυτοκίνητο βρίσκεται σήμερα σε τόσο καλή, αυθεντική κατάσταση, χωρίς να έχει δεχθεί καμία αναπαλαίωση ή ανακατασκευή. Ο τελευταίος της ιδιοκτήτης πριν την πώληση-ρεκόρ, ήταν ο εκατομμυριούχος επενδυτής Eric Heerema, ο οποίος παραχώρησε τη μοναδική αυτή Testa Rossa στον έμπορο αυτοκινήτων Tom Hartley Jr. στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος με τη σειρά του πέτυχε να την πωλήσει στο ποσό-ρεκόρ των 29 εκατομμυρίων ευρώ…




Get it on Google Play Download on the App Store