Μπορεί να κλαπεί το αγαλματίδιο από τη μάσκα της Rolls-Royce;

Το μικρό, αλλά άκρως ποθητό αγαλματίδιο “Spirit of Ecstasy” το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των μοντέλων της Rolls-Royce και βρίσκεται πάνω από τη μάσκα, αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης με ιστορία πάνω από ένα αιώνα.

Από το 1911 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση έως σήμερα έχει ανασχεδιαστεί έντεκα φορές και έχει μικρύνει από το αρχικό σχέδιο για λόγους ασφαλείας. Από το 2003 τοποθετήθηκε στην Phantom με μηχανισμό που διαθέτει ελατήριο, το οποίο ανακαλεί το αγαλματίδιο στη μάσκα, στην περίπτωση που χτυπηθεί (π.χ. σε ενδεχόμενο πρόσκρουσης με πεζό). Παράλληλα, υπάρχει κουμπί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που μπορεί να υψώσει/χαμηλώσει το εμβληματικό αυτό σήμα.

Το σύστημα αυτό ασφαλείας του “Spirit of Ecstasy” έχει εξελιχθεί περεταίρω και για όσους προσπαθήσουν να το κλέψουν, αφού τα ποσοστά επιτυχίας τους θα είναι ελάχιστα. Έτσι λοιπόν με το που θα πάει κάποιος να το ακουμπήσει, αυτό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου έχει εξαφανιστεί. Για του λόγου του αληθές, ο Mark Powell, Διευθυντής πωλήσεων της Rolls-Royce Tampa Bay, στην Φλόριντα των Η.Π.Α., πραγματοποιεί μια γρήγορη επίδειξη.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με το αντικλεπτικό σύστημα του Spirit of Ecstasy:

Get it on Google Play Download on the App Store