Νέο σπορ μικρομεσαίο Toyota βασισμένο στη BMW Σειρά 1

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και απήχηση που έχει σημειώσει το GT 86, η Toyota φέρεται να ετοιμάζει -σύμφωνα με ιαπωνικό δημοσίευμα, ένα νέο μικρομεσαίο σπορ μοντέλο, το οποίο θα θυμίζει την υπάρχουσα BMW Σειρά 1, έτσι ώστε να είναι αποδεκτό στην Ευρώπη. Παράλληλα λόγω της συνεργασίας της Toyota με τη BMW, πολύ πιθανό είναι να βασίζεται και στη μικρομεσαία BMW, γεγονός που σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα είναι και πισωκίνητο, ενώ ενδέχεται να εξελιχθεί από κοινού με τη γερμανική φίρμα.

Το επερχόμενο σπορ 3θυρο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Toyota θα τροφοδοτείται με έναν 1.500άρη τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 130 ίππων και 150 Nm ροπής, προερχόμενο από τη συνεργασία της με τη Yamaha. Το μηχανικό αυτό σύνολο θα συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, ενώ χάρη στο χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου που υπολογίζεται κάτω από 1.000 κιλά θα επιτυγχάνονται γρήγορες επιδόσεις και κατανάλωση γύρω στα 3,33 λτ./100 χλμ.

Μια πρώτη εικόνα για το νέο Toyota 69DZ, όπως είναι η κωδική του ονομασία θα έχουμε μέσω της παρουσίασης του πρωτότυπου μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2015, ενώ η παραγωγή του προγραμματίζεται για το 2017.

Πηγή: 4wheelsnews.com

Get it on Google Play Download on the App Store