Νέα στρατηγική συνεργασία BMW-Toyota

Η BMW και η Toyota υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για μακροχρόνια συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη συστήματος κυψελών καυσίμου (fuel cells), την εξέλιξη ενός σπορ αυτοκινήτου και την ανάπτυξη τεχνολογιών που στοχεύουν στο χαμηλό βάρος. Μάλιστα αυτές οι συμφωνίες ακολουθούν το μνημόνιο που είχε υπογραφτεί μεταξύ των δύο εταιρειών τον Ιούνιο του 2012.

Ξεκινώντας από την τεχνολογία κυψελών καυσίμου, αμφότερες οι εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού ολόκληρο το σύστημα, όπως είναι οι κυψέλες καυσίμου, του ρεζερβουάρ υδρογόνου, του κινητήρα και της μπαταρίας, με στόχο να ολοκληρωθεί το 2020.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει σίγουρα και οι συνεργασία της BMW με την Toyota θα την εξέλιξη ενός νέου σπορ αυτοκινήτου που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013. Ίσως να δούμε ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοντέλο από το Toyota GT86 που θα μοιράζεται κοινή πλατφόρμα με την επόμενης γενιάς BMW Z4.

Επιπλέον σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας είναι και αυτό της από κοινού ανάπτυξης πρωτοποριακών ελαφριών υλικών και της κατασκευής μπαταρίας λιθίου-αέρα με ενεργειακή πυκνότητα πολύ υψηλότερη από των σημερινών μπαταριών ιόντων-λιθίου.   

Get it on Google Play Download on the App Store