Νέο Toyota U2 concept είναι το μικρό van του μέλλοντος!

Το νέο Toyota Urban Utility concept αποτελεί το αστικό van του μέλλοντος, εξελιγμένο από το σχεδιαστικό τμήμα Calty Design Research της Toyota στο Newport Beach της Καλιφόρνια, το οποίο είναι υπεύθυνο και για το άκρως εντυπωσιακό Toyota FT-1 concept. Το πρωτότυπο αυτό βανάκι συνδυάζει σύμφωνα με την Ιαπωνική φίρμα το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, με την λειτουργικότητα ενός μικρού φορτηγού και την ευρυχωρία ενός μικρού van.

Εξωτερικά και μέχρι την καμπίνα των επιβατών η σχεδίαση του παραπέμπει σε μικρό SUV-Crossover, ενώ ο τετραγωνισμένος χώρος φόρτωσης είναι πολύ πρακτικός. Η οροφή είναι πτυσσόμενη και η πολύ μεγάλη πίσω πόρτα χρησιμοποιείται σαν ράμπα και δημιουργεί ένα επίπεδο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο αποθηκευτικό χώρο. ανοίγει ολόκληρη η οροφή και η πίσω πόρτα.

Πολύ μοντέρνο με μινιμάλ αισθητική είναι και το εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το iPad στην κεντρική κονσόλα, από όπου ελέγχονται οι επιμέρους λειτουργίες αντί των «κλασικών» χειριστηρίων. Μεταξύ των highlights του εσωτερικού είναι το αφαιρούμενο κάθισμα του συνοδηγού, το σύστημα με τις ράγες για την συγκράτηση των αντικειμένων από ένα καλάθι μέχρι ένα ποδήλατο και η επιλογή ανάμεσα σε μια ποικιλία χρωμάτων και υλικών.

Ειδικά σχεδιασμένο είναι το κάτω μέρος του αμαξώματος για να αντέχει στις καταπονήσεις από γδαρσίματα και λακκούβες, δηλαδή ότι πρέπει για τους δρόμους της χώρας μας και ειδικά τις κακοτράχαλες διαδρομές στα νησιά.  

Get it on Google Play Download on the App Store