Νέο Suzuki Swift Sport concept 1.4 λτ. turbo τον Οκτώβριο

Η Suzuki μετά το νέο Baleno 1.0 Boosterjet που θα κάνει πρεμιέρα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αναμένεται να παρουσιάσει τον Οκτώβριο στο Tokyo Motor Show το νέο Swift Sport Concept (στη φωτογραφία είναι το υπάρχον). Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο πιθανώς να εφοδιάζεται με ένα νέο turbo downsized κινητήρα βενζίνης και με νέα τετρακίνηση.  

Ο νέος άμεσου ψεκασμού 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.4 λτ. Boosterjet θα διαθέτει αντίστοιχη τεχνολογία με του μικρότερου 1.0 Boosterjet και η απόδοσή του θα φτάνει τους 136 ίππους και 220 Nm ροπής. Στο υπάρχον Suzuki Swift Sport ο 1.600άρης ατμοσφαιρικός αποδίδει μεν 136 ίππους αλλά σημαντικά χαμηλότερη ροπή (160 Nm). Επιπλέον στον 1.4 λτ. Boosterjet η περισσότερη ροπή θα αποδίδεται και σε πιο χαμηλές στροφές, ενώ θα προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Ο νέος 1.4 λτ. Boosterjet είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει και τον 1.600άρη των μοντέλων Vitara και SX4 S-Cross.

Εκτός από την πρώτη εμφάνιση του νέου 1.400άρη turbo κινητήρα, το νέο Swift Sport Concept θα αποτελεί και τον προάγγελο του επόμενης γενιάς Swift όσον αφορά στη σχεδίαση που θα ακολουθηθεί. Παράλληλα, γίνεται λόγος για ύπαρξη Swift με υβριδικό σύστημα S-energy, στο οποίο οι μπαταρίες ιόντων – λιθίου θα του επιτρέπουν να κινείται -υπό προϋποθέσεις- μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Get it on Google Play Download on the App Store