smart fourjoy: Προάγγελος του 5θυρου smart

Όπως είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, η smart θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη το νέο 5θέσιο smart, για το οποίο πριν από λίγα λεπτά σας δείξαμε το πρώτο σκίτσο, ενώ τώρα αποκαλύπτουμε και τις φωτογραφίες που δείχνουν το αμάξωμα και το εσωτερικό του. Για το fourjoy η smart δήλωσε: «Ρίξτε μια πρώτη ματιά στο σκίτσο του επερχόμενου smart fourjoy, τον πρόδρομο μιας νέας γενιάς smart. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!»

Το fourjoy ουσιαστικά θα είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα δείχνει τα σχεδιαστικά στοιχεία που θα ακολουθήσει το μελλοντικό 5θυρο και 4θέσιο smart, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ για την εξέλιξή του έχει συνεργαστεί με την Renault (βλ. Twin’Z concept). Για παράδειγμα τα φωτιστικά του σώματα, οι μικροί πρόβολοι, οι ακροβολισμένοι στα άκρα τροχοί αλλά και το σχήμα του αμαξώματος (προφανώς με πόρτες) θα περάσουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής σε πιο γήινη βέβαια μορφή. Τεχνικά στοιχεία για το fourjoy δεν υπάρχουν ακόμα, ωστόσο η φωτογραφία που το δείχνει να φορτίζει υποδηλώνει ότι το πρωτότυπο αυτό smart θα είναι είτε ηλεκτρικό είτε plugin hybrid.

Η smart στη δεύτερη προσπάθειά της να εισχωρήσει στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων φαίνεται ότι θα κάνει πιο προσεκτικές κινήσεις, δεδομένου ότι το forfour που είναι λανσαριστεί το 2004 και αποτελούσε προϊόν συνεργασίας με τη Mitsubishi (Colt) απέτυχε εμπορικά και έμεινε στην παραγωγή μόλις 2 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store