Skoda Vision E Concept: Ηλεκτρικό crossover 300 ίππων

Η Skoda φαίνεται αποφασισμένη να κυριαρχήσει στην κατηγορία των crossover στο άμεσο μέλλον και με το Vision E Concept μας δείχνει την επιθετική πολιτική που θα ακολουθήσει, καθώς μιλάμε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 300 ίππων, το οποίο θα δούμε στην παραγωγή το 2019.

Εδώ βλέπουμε το μοντέλο της Skoda μέσα από επίσημα σκίτσα του, ενώ τον ερχόμενο μήνα θα το δούμε να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάη.

Το πρωτότυπο της Skoda βασίζεται στο πάτωμα MEB του ομίλου VW και ενδεχομένως η ονομασία του να είναι Aratan (έχει κατοχυρωθεί προσφάτως από την τσέχικη μάρκα).

Δείτε επίσης: Με 10 ευρώ κάναμε 360 χλμ. με Skoda Octavia 1.4 G-TEC

Το μήκος του αμαξώματος του πρωτότυπου μοντέλου της Skoda είναι στα 4,64 μ. και το πλάτος στα 1,92 μ. ελαφρώς πιο κοντό αλλά και πιο πλατύ από το Kodiaq, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν τέσσερις θέσεις. Το Vision E Concept είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο για την Skoda καθώς μας προϊδεάζει για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τρία μέχρι το 2025, αλλά και μία υβριδική plug-in έκδοση του Superb.

Όσον αφορά στα μηχανικά του μέρη τώρα, το Skoda Vision E Concept έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, τα οποία συνδυαστικά αποδίδουν 300 ίππους και καθιστούν το τσέχικο crossover τετρακίνητο.

Μένει λοιπόν να κάνουμε υπομονή για να δούμε εκτός από τα σκίτσα και κανονικές φωτογραφίες από το πρωτότυπο μοντέλο της Skoda και να δούμε αν οι Τσέχοι θα μείνουν πιστοί στο χρονοδιάγραμμά τους και θα το οδηγήσουν στην παραγωγή το 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store