Νέο Renault Coupé Corbusier προς τιμή του ομώνυμου αρχιτέκτονα

Για τον εορτασμό της 50ης επετείου από τον θάνατο του διάσημου Ελβετού αρχιτέκτονα Le Corbusier (Λε Κορμπυζιέ), η ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού της Renault, σχεδίασε και δημιούργησε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο για τον 21ο αιώνα, εμπνευσμένο από τις αρχές και μοντέρνες θεωρίες του εν λόγω αρχιτέκτονα. Το Coupé Corbusier φέρει το όνομα του αρχιτέκτονα, αποτίνοντάς του φόρο τιμής.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν οι ομάδες σχεδιασμού του ομίλου Renault εργάστηκαν εντατικά πάνω σε φουτουριστικά δημιουργήματα. Οι ιδέες την απλότητας, της ορατότητας, της γεωμετρικής κομψότητας και της ροής του φωτός καθοδήγησαν τους σχεδιαστές στη δημιουργία του πρωτότυπου αυτοκινήτου Coupé Corbusier.

Το φουτουριστικό αυτό σχεδιαστικά κουπέ δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή και δεν δείχνει μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της Renault, αφού δημιουργήθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση. Ασχέτως τελικά αν αρέσει ή όχι αφού πρόκειται για έργο τέχνης, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό και θυμίζει περισσότερο ένα μοντέρνο γλυπτό.

Η Renault διαθέτει μια μοναδική συλλογή με περισσότερα από 300 έργα τέχνης, περιλαμβάνοντας πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, σκίτσα και αρχιτεκτονικές εκγαταστάσεις, οι οποίες έχουν παραχθεί από περίπου 30 σημαντικούς καλλιτέχνες, μεταξύ του 1967 και 1985.

Get it on Google Play Download on the App Store