Νέο Renault Megane το 2016 βασισμένο στο EOLAB

Το υπάρχον 3ης γενιάς Renault Megane το οποίο λανσαρίστηκε το 2008 και δέχτηκε ανανέωση σε σχεδίαση και κινητήρες το 2012, είναι προγραμματισμένο να αλλάξει πλήρως στην 4η γενιά του, που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και το 2016 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του. Το επερχόμενο νέο μικρομεσαίο Renault θα βασίζεται στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα «Common Module Family» (CMF) στην οποία βασίζεται στο νέο Nissan Qashqai (δείτε τη δοκιμή του 1.6 dCi) και εξασφαλίζει μείωση του κόστους και του βάρους.

Σχεδιαστικά, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε μια επίσημη εικόνα σχετικά με το πως θα είναι το νέο Renault Megane, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να υιοθετήσει σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο και με προηγμένες τεχνολογίες Renault EOLAB, σύμφωνα με ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και σε περιοδικά αυτοκινήτου. Πιο πρόσφατη είναι αυτή που σας παρουσιάζουμε από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Theophilus Chin, με την χαρακτηριστική νέα μάσκα της Renault, το καμπύλο αμάξωμα και την τοξοειδή οροφή.

Από πλευράς κινητήρων μπορούμε να θεωρήσουμε σίγουρες επιλογές τα μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.2 TCe με 115 και 130 ίππους και τους ντίζελ 1.5 dCi 95 PS και 110 PS και τον 1.6 dCi 130. Επιπλέον δεν αποκλείονται ο 1.6 turbo βενζίνης και ο νέος και ακόμα πιο ισχυρός 1.6 dCi 160 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store