Έτοιμο για ρεκόρ στο Nurburgring το νέο Megane R.S 275 Trophy

H έκδοση του Megane που θα πάρει πίσω τον τίτλο του βασιλιά του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nurburgring, βγήκε επίσημα και όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη για την ανατροπή. Το Megane R.S. Trophy 275 είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση που βασίζεται στην Cup, ωστόσο φέρει περαιτέρω βελτιώσεις σε σημαντικά σημεία έτσι ώστε να γίνει το #UNDER8 Project της Renault.

Ουσιαστικά το νέο R.S. 275 Trophy όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, αποδίδει 275 ίππους και ροπή 360Nm ενώ όπως ήδη γνωρίζαμε εφοδιάζεται με εξάτμιση της γνωστής Acrapovic καθώς και με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης  (LSD). Η ανάρτηση προέρχεται από μια εκ των πιο γνωστών εταιρειών παγκοσμίως, της Ohlins  και είναι ρυθμιζόμενη ενώ τα ελαστικά είναι ειδικά κατασκευασμένα για αυτή την έκδοση και είναι τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 που τοποθετούνται στις 19ιντσών ζάντες της Speedline. Στο αυτοκίνητο παραγωγής ωστόσο και τα τρία τελευταία χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα προαιρετικά.

Όσον αφορά την αισθητική του Megane RS 275 Trophy, αυτή η έκδοση έρχεται να πλαισιώσει την γκάμα της εταιρείας στην κατασκευή ξεχωριστών εκδόσεων του Megane R.S. όπως είναι το Trophy του 2011 και οι εκδόσεις προς τιμήν της συνεργασίας της εταιρείας με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην F1, τη Red Bull. Η συγκεκριμένη έκδοση λοιπόν φέρει και εκείνη νέα αυτοκόλλητα στο αμάξωμα καθώς και αριθμημένα μαρσπιέ ενώ στο εσωτερικό της ξεχωρίζουν το όμορφο σπορ τιμόνι και ο επιλογέας της Zamac αλλά και τα μπάκετ καθίσματα με επένδυση αλκαντάρας και δέρματος.  

Το Megane RenaultSport Trophy 275 θα πωληθεί σε 20 χώρες με τις παραγγελίες του να ξεκινούν στις 3 Ιουνίου και θα κοστίζει στην Γαλλία περίπου 38.000 ευρώ. Το αν θα καταφέρει να σπάσει το χρόνο του Seat Leon Cupra (7.58’44) ωστόσο θα το μάθουμε στις 16 Ιουνίου. 

Get it on Google Play Download on the App Store