Ανανέωση για το Renault Laguna

Το μεσαίο μοντέλο της Renault δέχεται αισθητική και μηχανική αναβάθμιση, αποκτώντας συνολικά πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά. Εξωτερικά η Laguna Collection 2013, τόσο στην χάτσμπακ όσο και στην στέισον βάγκον έκδοση ξεχωρίζει από τα φώτα ημέρας LED χαμηλά στον προφυλακτήρα (στην θέση των φώτων ομίχλης) και τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου των 16 και 17 ιντσών.

Περισσότερες αλλαγές υπάρχουν σε τεχνικό επίπεδο, αφού η ανανεωμένη Laguna σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος και κινητήρων εφοδιάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Ειδικότερα με τον κινητήρα 1.5 dCi 110 η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 4,3 λτ./100 χλμ. και στα 113 γρ./χλμ. Παράλληλα ο Energy 2.0 dCi κινητήρας προσφέρεται με 130, 150 ή 175 ίππους, η Laguna Coupe διατίθεται και με τον V6 των 3.0 λίτρων απόδοσης 240 ίππων, ενώ το μόνο μηχανικό σύνολο βενζίνης που περιλαμβάνεται στην γκάμα είναι το 2λιτρο TCe των 180 ίππων. Όσον αφορά στον εξοπλισμό προστέθηκε το εξελιγμένο σύστημα R-Link και ηχοσύστημα της Bose, καθώς και το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Οι πωλήσεις της Renault Laguna Collection 2013 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στα μέσα Ιουνίου, ωστόσο στην Ελλάδα έχει σταματήσει να εισάγεται εδώ και δύο χρόνια περίπου λόγω της κατάργησης του 1.6 λίτρων κινητήρα βενζίνης, αλλά και της χαμηλής ζήτησης του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store