Ανανεωμένο Opel Corsa το Μάιο του 2014 και 1.0 Turbo

Το τελευταίας, τέταρτης γενιάς Opel Corsa το οποίο παρουσιάστηκε πριν από 8 χρόνια (το 2006) και ανανεώθηκε το 2010, θα κάνει την εμφάνισή του τον ερχόμενο Μάιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Λειψίας με σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο σχεδιαστικές όσο και μηχανικές. Εξωτερικά θα αλλάξει το εμπρόσθιο άκρο του, υιοθετώντας τα στιλιστικά στοιχεία του ADAM, όπως είναι πιο μακρόστενα φωτιστικά σώματα και μεγάλη μάσκα χαμηλά στον προφυλακτήρα. Αναβαθμισμένο θα είναι και το εσωτερικό του ανανεωμένου Opel Corsa, ακολουθώντας και αυτό τα πρότυπα του ADAM, τόσο σε σχεδίαση όσο και σε ποιότητα κατασκευής (πιθανώς με μαλακό πλαστικό στο ταμπλό).

Πλήρως ανανεωμένη θα είναι και η γκάμα των κινητήρων βενζίνης, αφού θα τοποθετηθεί ο ολοκαίνουργιος 3κύλινδρος, άμεσου ψεκασμού turbo 1.000άρης με απόδοση 90 και 115 ίππων, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο ADAM.

Να υπενθυμίσουμε πως το υπάρχον Corsa έχει εξελιχθεί στην πλατφόρμα του Fiat Punto, ενώ το καινούργιο μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του το 2016 θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που σχεδιάζεται από κοινού με τον όμιλο PSA (Peugeot – Citroen).

Get it on Google Play Download on the App Store