Νέο Nissan Micra το 2016, μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό

Το επόμενης, 5ης γενιάς Micra φαίνεται ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το υπάρχον Micra, αφού θα αλλάξει ριζικά από άκρη σε άκρη και θα είναι μεγαλύτερο και με καλύτερη ποιότητα στο εσωτερικό. Το τελευταίο είχε δεχθεί αρνητικές κρητικές για την ποιότητα των σκληρών πλαστικών του, γεγονός που δεν έχει να κάνει με το ότι το αυτοκίνητο παράγεται στην Ινδία, όπως εξήγησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, o Trevor Mann σε Βρετανικό περιοδικό. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το επερχόμενο Micra θα κερδίσει πίσω πελάτες με τα καλύτερα επίπεδα αντιληπτής ποιότητας. Παράλληλα η παραγωγή του νέου Micra θα μπορούσε ένα επιστρέψει στο εργοστάσιο του Sunderland στη Μ. Βρετανία, αλλά δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση.

Ο αντικαταστάτης του υπάρχοντος Micra θα παρουσιαστεί το 2016 και θα υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά πρότυπα από το πολύ ενδιαφέρον αισθητικά Nissan Sway concept που είχε παρουσιαστεί το Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ίσως και να μοιάζει με το εικονιζόμενο της ηλεκτρονικά επεξεργασμένης εικόνας, που προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Αναμενόμενα το επερχόμενο Micra θα έχει μήκος κοντά στα τέσσερα μέτρα και θα διακρίνεται από τη μυώδη σχεδίασή του με τα έντονα νεύρα. Όσο για τους κινητήρες, μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη η εισαγωγή και ντίζελ μηχανικού συνόλου που τώρα απουσιάζει, το οποίο θα είναι το 1.5 dCi της Renault με 75 και 90 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store