Για πρώτη φορά Volkswagen με head-up display στο νέο Passat

Το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που εφοδιάζεται με την τεχνολογία head-up display είναι το νέο Passat, στοιχείο που ανεβάζει και άλλο την προηγμένη τεχνολογία του μεσαίου αυτοκινήτου. Με το πάτημα ενός μπουτόν, που βρίσκεται δίπλα από το περιστροφικό χειριστήριο των φώτων, η διαφανής οθόνη βγαίνει πίσω από το ταμπλό στην ευθεία του πίνακα οργάνων, στο κατάλληλο πεδίο όρασης του οδηγού χωρίς να τον εμποδίσει.

Στην οθόνη διαστάσεων 10×15 εκατοστών και ανάλυσης 480×240 pixels απεικονίζονται πολλές χρήσιμες ενδείξεις για τον οδηγό για να μην αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο. Η ταχύτητα κίνησης, οδικές πινακίδες σήμανσης, τα συστήματα υποβοήθησης, οι πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης και άλλες πληροφορίες. Μέσα από το μενού του infotainment, ο οδηγός επιλέγει ποια στοιχεία θα εμφανίζονται στο head-up display. Όταν δεν χρησιμοποιείται κρύβεται στο ταμπλό για να προστατεύεται από την σκόνη.

Η τεχνολογική αυτή καινοτομία μπορεί να τοποθετηθεί ως εξτρά σε όλη την γκάμα του νέου Passat (Passat Sedan, Passat Variant, Passat Alltrack και Passat GTE), στην τιμή των 560 ευρώ, στις εκδόσεις Comfortline και Highline.

Get it on Google Play Download on the App Store