Πρεμιέρα για το «Ευρωπαϊκό» Nissan Note

Η Nissan έχει ανακοινώσει ότι στις 18/2/2013 θα αποκαλύψει επίσημα την Ευρωπαϊκή εκδοχή του Note, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση του Ντιτρόιτ ως «Versa», ενώ στην Ιαπωνία ως «Note» πωλείται ήδη εδώ και 7 μήνες περίπου. Ωστόσο δύο μέρες πριν την πρεμιέρα του διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες, τις οποίες σας παρουσιάζουμε και αφορούν τη νορμάλ έκδοση (το λευκό) και μία με body kit (το μπορντό) που δείχνει σαφώς πιο δυναμικό σχεδιαστικά.

Εξωτερικά το «νορμάλ» ευρωπαϊκών προδιαγραφών Note διαφέρει ελάχιστα από το Αμερικάνικο Versa αλλά και από το Ιαπωνικό Note (στον προφυλακτήρα, στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και στους καθρέπτες). Μικροαλλαγές υπάρχουν και στην καμπίνα, στην οποία κυριαρχούν οι πολλές καμπύλες επιφάνειες, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην  πρακτικότητα μέσω των πολλών θηκών, του διπλού δαπέδου του πορτ μπαγκάζ και των διαιρούμενων και συρόμενων πίσω καθισμάτων, αλλά και στους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές όπως διακρίνονται και από τις φωτογραφίες.

Το νέο Note βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα «V» (ίδια με του νέου Micra) και έχει μήκος 4.020 χλστ., πλάτος 1.690 χλστ., ύψος 1.535 χλστ. και μεταξόνιο 2.600 χλστ. Σε επίπεδο κινητήρων τα εικονιζόμενα Note εφοδιάζονται με τον υπερτροφοδοτούμενο (με μηχανικό υπερσυμπιεστή) 1.2 DIG-S ισχύος 98 ίππων, με εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ., ενώ πιθανές ακόμα εκδοχές αποτελούν ο αρχικός ατμοσφαιρικός των 1.2 λίτρων ισχύος 80 ίππων και ο 1.6 λίτρων ισχύος 109 ίππων. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σχετική επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται σύντομα. 

Get it on Google Play Download on the App Store